Sovrummet har äntligen fått den perfekta fondväggen

Tapeter från Midbec och deras serie Elements. Inköpta på Happy Homes i Farsta. Stor eloge till personalen som var enormt proffsig och tillmötesgående. Snabb leverans och trevlige bemötande. Sånt uppskattas.
Så här blev det alltså.
Ljuslyktorna på bild nummer 1 är härifrån. Puffen har jag virkat själv i hooked zpagetti. Golvljusstaken är från farfar och farmor. ♥ Vasen är helt enkelt en vinägerflaska som jag lindat hooked zpagetti runt. 
Och det här med att hitta den "perfekta lampan" är inte heller lätt. Jag ville ha något enkelt och med fler lampor hängandes lågt ovanför sängen. Dessa från Clas Olsson var helt perfekta. Det blev precis den lite råare känslan jag är ute efter.
 
Jag köpte helt enkelt 3 stycken textilsladdar, kapade till önskad längd, köpte en takkopp som tar 3 lampor och kopplade ihop dessa. Lamporna är dessutom en underbar kopia (om man får säga så) av de dyrare originalen (som jag faktiskt köpte till sonen).
Det fina med de designade glaslamporna från Clas Olsson är att du så enkelt byter ut ljuskällan och slipper slänga hela lampan. Älskar detta! Smart återvinning!
 
Jag skulle dock önska att lamphållaren såg ut så här, men det blir ett senare projekt att byta ut dessa. De finns inte att få tag i överallt tyvärr.
Denna lampa fixade jag också till själv. Flaskan är härifrån och jag hällde i lite färg som jag lät krackelera lite i ugnen för ett "ruffare" resultat. Lindade sedan lite jutegarn runt och tryckte i en sån här.
Och till sist min fina "me ♥ you" som tyvärr ramlar ner om man sätter upp lite osynligare häftkuddar. Och det är hård betongvägg bakom. Ska klura på snyggare upphängning, men tillsvidare duger detta.
 
Sovrummet är nästan komplett nu. 
Vi ska sätta upp någon tavla och fixa en sänggavel. 
 
Min fråga till er stilmedvetna och gärna lite vågade - VAD ska jag ha för sänggavel. Billigt, dyrt, jag vill så gärna ha tips.

Från början ville jag ha en stor i tyg, men då tapeten kom bakom känns det som om en stor sänggavel förstör. Dock vill jag ha något. Alternativt massa stora kuddar. Vad tycker ni? Älskar era tips.
Welcome to our home | clas olsson, coozie, diy, happy home, lampa, midbec, panduro hobby, piri piri, tapetsera | |
#1 - - Becca:

Riktigt snyggt!

Svar: Tack! Älskar det verkligen!
Katarina Ratcliffe

#2 - - Marie:

Jättesnyggt vart det =D

#3 - - Åsa:

Me love You var ju helt fantastiskt fin.... OJOJ hur har du gjort den?

Svar: Den köpte jag på just Piri Piri. Framgick inte helt klart i inlägget kanske, men jag länkade dit.Den är underbar!
Katarina Ratcliffe

#4 - - Maria Orre:

Grymt snyggt. Håller fortfarande fast vid att du ska komma hit när du är klar hemma ;)

lycka till idag!
Kram

Svar: Åh kram Maria!
Katarina Ratcliffe

#5 - - angelica:

Gud vilken underbar tapet! Det hela känns lite industri. Älskar! Om jag får säga vad jag tycker så kör på en snygg sängkappa (i någon färg som återkommer i tapeten.) istället för sänggavel! :) Kram fina.

Svar: Härligt! Jag har en annan ide om en gavel. Tror det blir grymt. Sängkappan som är på nu kostade någon tusenlapp så känns dumt att byta ;) Visst är det roligt att få lite omgjort hemma.

Kramar fina du!
Katarina Ratcliffe

#6 - - Viktoria - Pinkpastry:

På netto har jag köpt den = )

Svar: Åh, Netto finns ju inte kvar. Fin är den! :)
Katarina Ratcliffe

#7 - - Cecilia Möller:

Så duktig och piffig du är!!! Hur ser sängborden ut?

#8 - - Alexandra Ekdahl:

Huur snyggt som hellst ju :D

Svar: <3
Katarina Ratcliffe

#9 - - Designtjejen/Emmelie:

Shit vad snyggt!! Det blev verkligen helt fantastiskt bra!! Och vilken snygg lampa som du gjorde själv (den i flaskan). Så otroligt smart. Den ska nog allt jag också kolla in!
Jo.. sängram... kolla in den här
http://livingbymiriam.blogspot.se/2012/09/sondagsbilden-39.html?showComment=1349023199365#c1976136560926989040
Smart om man vill göra själv. Jag såg när hon höll på att måla den på Instagram innan också :) Hade kanske varit snyggt fast i ett "rough" mörkare trä.
Kramar

Svar: Har en idé nu. Tror att det kommer att bli grymt :DTusen tack för tips söta du och kramar!
Katarina Ratcliffe

#10 - - Malin:

Men gud så snyggt! Jag älskar kombinationen av allt, tapeten, lamporna, åååååh, du har gjort det jättefint!! Jag tycker inte du behöver någon sänggavel med den där underbara tapeten bakom. Kanske bara sy ett par stora ruffiga kuddar som du ställer upp mot väggen när ni inte sover där. Annars tycker jag något ruffigt, som en sänggavel i smide. Den här från Ikea tycker jag är grymt vacker:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S49849968/

Svar: Tack gulliga Malin för tips! Jag ska "snickra" ihop något själv. Tror att det kommer att bli grymt som sagt var.
Vår säng får inte plats i IKEA stommarna. Vi har sålt en liknande och nu vår Malm. Behöver vara en special från sängtillverkaren, alternativt ben och gavel.
Du har inte lust att skruva lite vvs rör med mig? :D
Kram
Katarina Ratcliffe

#11 - - Musqot:

Snyggt!! Sängramar har jag ingen bra input på dock fick jag sova i på ett slott i helgen och då sov jag i världens skönaste säng...det var helt underbart;)

Puffen, är det fasta maskor eller stolpar du har virkat i?
kram

Svar: Tusen tack!Det är stolpar. Den första puffen gjorde jag i FM, men det blev inte lika bra. Gjorde en i stoplar istället. Mycket mer nöjd. Riktigt tjock och håller formen bra.
Kram
Katarina Ratcliffe

#12 - - Lillian:

Vilken fräck tapet! Och taklampan var himla snygg! Ser ut som ni fått till ett rofyllt och vackert sovrum.

Svar: Älskar sovrummet. Precis så är det. Rofyllt och vackert. Det ska vara härligt att gå in i ett sovrum tycker jag och så är det.Kram
Katarina Ratcliffe

#13 - - Linda:

Den här tapeten är ju bara heeelt underbar! Och vad snyggt du har kombinerat möbler mot den! Ska sätta upp den i vårt sovrum i det nya huset vi snart flyttar in i. :)

Måste bara fråga, är det valnöt eller ekgolv? Jag hade funderat på ett ljusare trägolv, kanske vitt trägolv i samma lite ruffiga stil men efter att ha sett dina bilder tänker jag att det kanske blir för vitt.

Har en Malmsäng i ek som jag fundera att måla i vitt också men kanske blir för mycket vitt då. Vit säng och valnötgolv. Vad tror du?

Svar: Det är ekgolv i hela lägenheten. Jag älskar vitt golv. Nu hyr vi, hade jag köpt en villa hade jag gärna haft vita plankor.

Tycker visst det passar med vit säng och valnötsgolv :)
Katarina Ratcliffe

Upp