I grillstugan

Fler semesterminnen. Den här gången från grillstugan som vi fick låna i somras. Den tillhörde den fina "stugan" (man kan inte kalla en stor gammal skola en stuga...) som vi hyrde. 
En stor skola, grillstuga, bastu, tvättstuga, stor trädgård, fin natur, allt ingick och var nästintill gratis. Jag längtar tillbaka. Massor!
Grillade marschmallows till efterrätt såklart!
Älskade, underbara sommar. 
Idag skiner solen och det är väldigt vackert ute. Det är så jag skäms då jag säger att jag saknar sommaren, men du kan inte göra om mig till en vintermänniska. Aldrig!
Tänk, snart kan vi blåsa såpbubblor i sommarnatten igen.
Foton - Around the world (Mina Resor) | Koutojärvi, Norrland, Sommar, Sommarkväll, semester i sverige | | En kommentar |

Vandringen mina ben inte glömmer

7 km Det låter inte så långt.
En led som var relativt bra markerad. Vi fick leta lite ibland, men det var inte så svårt. Det stora, verkligen stora problemet var myggorna.
Att promenera i dryga timmen (nästan två med liten) utan att stanna till var en omöjlighet. Att stanna var nästan hopplöst. Paniken jag kände då jag blev kissnödig är svår att beskriva. Jag blev uppäten på all hud som visade (och inte visade) sig. De där två ovan klarade sig ganska fint. Inte jag.
Det blev en tur till apoteket och medicin efter. Mina ben svällde upp av alla myggbet och det kändes som om jag gick på stockar. 
Men det var värt det. Jag lovar.
Om jag skulle göra det igen? Självklart! Obeskrivligt vackert! Vilken magisk natur!
Just den här spillningen gjorde inte mig så orolig, men det fanns andra spår som gjorde mig mer nervös. Att stöta på en björn var verkligen det sista jag önskade. Ingen björn som tur var, men renar. 
Så skönt då den täta skogen öppnade upp sig och jag slapp andas in mygg. 
Ja, det var helt enkelt värt en bildbomb. För jag rekommenderar även denna vandring. Mycket hjortron och promenerar man mellan augusti och maj slipper man de värsta myggen också. Men man glömmer som tur är. Nästan. 
Foton - Around the world (Mina Resor) | Haparanda, Koutojärvi, Saivaara, Stenåldersby, Vandringsled | | 3 kommentarer |

I drömmarnas värld

Precis lika lite som jag vill att denna semester ska ta slut så ville jag inte att sommaren och sommarsemestern skulle ta slut.
Dagens promenad mot yogastudion var kall och eländig. Snön här är numera slask och den snö som fortsatte falla blåste mig direkt i ansiktet. Ändå vill jag inte börja jobba än. Kanske precis därför. Jag älskar att vara hemma och mysa. Göra vad jag vill när jag vill. Baka. Titta på mysiga filmer. Umgås med familj och vänner. Och jag längtar till sommaren och mer energi. Ljuset!
Jag drömmer mig bort då jag tittar på bilderna från i somras. I hopp om att få lite värme. Och intalar mig själv att jag snart kommer gå i flip flops igen. Snart...
Vad kan man inte älska med sommaren? Egentligen gör det inte så mycket om det inte är supervarmt (men jag föredrar självklart det). Det är ljuset och färgerna, dofterna, energin jag saknar mest. Och att slippa dra axlarna upp till öronen och huttra av köld. Oavsett vad jag har på mig.
Kasta macka. 
Njuta av lugnet och stillheten. En fika i ödemarken.
Sakta promenera hem.
 
Det drömmer jag om nu. Samtidigt som jag försöker samla kraft till vardagens måsten. Räknar dagarna till nästa semester och till att slippa underställ och raggsockor inomhus. Men det kommer. Jag vet.
Tills dess övar jag på att njuta av stunden och nuet. Och hämtar energi från gamla vackra minnen.
Foton - Around the world (Mina Resor) | | Kommentera |
Upp