Let it burn

Kontrollerad brand i Palm Coast. Vid Flagler Beach igen.
Vilket landskap! Här vill jag fotografera!
Tänk er ett shot i solnedgången. Det magiska ljuset över den brända marken. Tyckte detta var magi!
 
Ett ställe jag absolut vill tillbaka till för att fotografera i det perfekta ljuset. 
 
Också perfekt inlägg dagen till ära tänkte jag. Dags att fira att våren har kommit. Ska ni till någon brasa? Jag har faktiskt inte bestämt mig ännu. Måste erkänna att det inte är speciellt lockande att stå där och små-frysa och när elden väl tänds måste man stå nära föra att tina upp. Det slutar med att allt man har på sig luktar bränt. Been there, done that, så att säga. Får se om min stackars dotter någonsin får komma till en brasa. Jag var mycket duktigare då grabbarna var barn...
Foton - Around the world (Mina Resor) | Flagler, Florida, burn, fire, palm coast | | 5 kommentarer |

Det här med mat i kasse

Förra veckans helt fantastiska (en underdrift) kokosrostade kycklingfilé med spicy rice och stekt lime. Holy moly!
För att spica till det lite extra tog jag sambal setan (djävuls sambal) och lite extra mycket, istället för sambal oelek. Det får gärna brinna lite lätt i munnen. Det starka gifter sig med kokosen. Jag blev kär!
Och självklart trodde jag inte att Josefine skulle äta, men det gjorde hon. Och drack mycket vatten, men hon var lika förtjust som jag.
 
Idag kom nya inspirationskassen och dagens måltid blev en lammburgare på rågbröd med fänkål, grillade grönsaker och brie. Om det var gott? Låt mig säga så här, jag längtar hem till att laga mat. Säger inte det allt?
Gott att äta och dricka | God mat, Linas Matkasse, inspirationskasse, sambal setan | | 4 kommentarer |

Wild life, Florida

Dessa bilder är alltså inte från något zoo, utan från våra promenader.
 
Det första man tänker på är troligen alligatorerna. Den här rackaren (och för det mesta en till jätte) låg och solade, inte allt långt från villan vi bodde i. Helt otroligt egentligen, att de är så nära civilisationen.
En anledning till att man aldrig ska mata krokodilerna. Så de inte förknippar människor med mat. Och man ska ju inte bada i insjöarna heller...
(Jag var inte jättesugen på att be denna varelse posera framför kameran om man säger så. Denna bild räckte för mig!)
Inte värt att ta den risken!
Ekorrar är inte så exotiskt. Det som var häftigt här var att de fanns precis över allt och så många att man tappade räkningen. Relativt orädda också.
Något som var otroligt fascinerande var däremot armadillos. Hm, fråga mig inte vad de heter på svenska. Och här önskar jag att jag haft mitt zoomobjektiv. De är så otroligt häftiga! Googla bilder på dessa så får du se!
Svanarna i Lake Eola Park var också mäktiga. Inte alls rädda och skrämmande. Och svarta svanar är rätt läckert.
Och pelikanerna som flög över vattnet. Otroligt svårt att fånga dessa på bild då jag inte helt har lärt mig att snabbt manövrera mitt gigantiska objektiv (som jag faktiskt hade med mig vid detta tillfälle). Ställa in fokus och så följa med fågeln och försöka knäppa av en stadig bild. Snacka om kramp i armarna. Ja, det är tungt! Sjukt tungt...
Andra roliga fåglar vid Lake Eola park. 
Jag tror att den svara fågeln till höger heter storskarv. Den sitter ofta och torkar på detta sätt, dvs med stjärten styv för att hålla balansen och vingarna helt utbredda. Lite coolt.
Vad den gråaktiga heter vet jag faktiskt inte. Något förslag? Ni var ju så himla duktiga sist då jag undrade om det stora jättemarsvinet (Capybara).
 
Något annat - [här] finns bilderna från gårdagens shot i Örebro.
Foton - Around the world (Mina Resor) | Alligator, Armadillos, Florida, Wild life | | 8 kommentarer |
Upp