Och det händer att jag är kreativ

Jag har virkat en filt till Josefine. Den ska få flytta in i hennes nya rum då vi flyttar. Tillsammans med den fina fåtöljen som är från farmor. I originalskick. Och den fina elefanten som hon fått av bröderna. Från Iris Hantverk. 
Jo, det tog sin lilla tid att få ihop denna stora filt. För den blev stor. Och hur mysig som helst. I skön, mjuk merinoull. 
Och då jag ändå höll på så stickade jag handdukar och disktrasor som min syster fick i present. (Disktrasorna glömde jag fotografera.) I mjukt bambugarn som dessutom är antibakteriellt.
Och då jag höll på så tyckte Josefine att jag likagärna kunde virka en katt. Det blev en rosa pantern.
Och själv "fick" jag en stor grovstickad filt i finaste ull. Tjockt garn. Bästa mysfaktorn i soffan. Soffan som jag för övrigt är otroligt osams med och har varit länge. Aldrig mer divan. Aldrig mer divan. Och för den delen inte den här sittkomforten heller. Men det är ett helt annat kapitel.
Filten var väldigt lättstickad och jag har nästan stickat upp alla mina garner hemma. Måste komma på vad jag ska göra med det lilla som är kvar.
 
Welcome to our home | diy, filt, pläd, sticka, virka | | 5 kommentarer |

Att välja en redigering

Det kan ju tyckas väldigt enkelt att välja om bilden ska vara svartvit eller i färg. I de allra flesta fall tycker jag också det. Jag liksom "känner" känslan i bilden. Vad vill den förmedla? Om det är rena, enkla linjer och ett porträtt tycker jag om svartvita bilder. Eller bilder med väldigt lite färg. Eller murriga färger. Jag gillar att inget tar fokus från själva objektet. 
I den här bilden vet jag inte vad det är jag älskar mest. Mönstret? Trappan? Dörren? Min underbara dotter (så klart!)? Det faktum att bilden är tagen i centrala London? De helt underbara färgerna som faktiskt bara syns då bilden är i färg? Eller alla spännande linjer. Alltså, vad är det egentligen jag vill titta på i denna bild? Vad är mitt fokus?
Jag kan absolut inte bestämma mig för hur jag ska redigera. Jag vet bara en sak. Den måste upp på väggen hemma. Bland de andra fina bilderna jag har fått hem. Jag måste bara bestämma mig för hur jag ska lyckas få till den perfekta redigeringen och vad det är jag egentligen vill fokusera mest på.
 
De andra bilderna ska jag plåta så fort de är på plats. De lär nog inte ske förrän efter sommaren, men då kommer det fina bilder på lägenheten. 
Det kommer dock upp lite andra spännande saker under tiden.
 
Foton - Barn, Foton - Porträtt | | 6 kommentarer |
Upp