Godaste plockmaten ordnar du själv

Ätit har vi gjort i helgen som var. Gott! Och i mängder.
Små mini-cupcakes. Väldigt goda och precis lagom stora. Man kan bita av i två tuggor. Och en liten cupcakes räcker (för mig)!
Chokladbotten och smörkräm och med citronbotten och mousse av mörk lyxchoklad. Just denna gick inte hem hos de små barnen (inte engelsmannen heller), men för lite äldre, mognare smak var den fantastiskt god!
Man kan ju lägga mer eller mindre tid på att spritsa och dekorera. Jag hade ungefär 10 saker igång samtidigt så jag valde mindre tid...
Enklast av allt var väl dessa glutenfria och faktiskt nästan nyttiga små bakelser. Jag valde att göra väldigt tunna små brownies. Endast två ingredienser. Ekologisk hasselnötskräm och 4 ägg. Snälla köp inte nutella. Läs på innehållsförteckningen. Annars hittar du receptet här. Jag gjorde mina lite tunnare och in en större form. Lagom stora för en liten tugga.
Hemmagjord lemonad (Som blev ännu godare på barnkalaset med lite sprite i. Mycket uppskattat hos barnen. Jag antar att det inte bara är jag som hatar läsk, saft och annat skräp. Man kan med fördel ta lite loka eller annat bubbel, men nu blev det lite lyxigare för barnen. Dock spädde jag ut 3 liter lemonad med 1 liter sprite och en liter vatten för att minska limesmaken, så mer än så behövs inte.) smoothie, blåbär, jordgubbar, hallon, olika sortes småbröd, goda ostar, grönsaker, fräsch kräm gjort av creme fraiche, lime och lite florsocker (istället för grädde, till pannkakorna - fast det fanns sojagrädde för de som önskade).
Jag gillar inte korv heller. Vi äter aldrig korv hemma. Aldrig! Köttbullar äter vi om de är hemmagjorda. Det är i alla fall ett roligare alternativ på barnkalas. Tycker i alla fall jag. Och uppskattat hos barnen. Så får man i barnen lite grönsaker också.
Godast av allt kanske. Det gästerna inte orkade mixade jag i min smootie i morse. Perfekt med lite mandelmjölk.
Välkommen till bords!
 
Vardag och annat, Welcome to our home | | 4 kommentarer |

För nästan precis ett år sedan

Då hon fyllde 7. 
Jag skäms nästan. Eller inte alls. Bilden har legat i mappen och jag har tänkt blogga om något roligt. Eller något fint. Men så är det ju så mycket annat som händer. Både roliga och tråkiga saker och bloggen får vila i perioder. 
 
Bilder finns det gott om. Tid lite mindre, men här kommer en till. På prinsessan som nu är ett år äldre.
 
Och ytterligare ett blogginlägg. Wohoo!
Foton - Barn | | En kommentar |

Att fylla år

Så kom dagen då hon fyllde 8. Världens finaste lilla tjej!
Lyckan var total då hon har firat hela helgen. Först då hennes tvillingbröder fyllde 24. Dagen efter fyllde hon 8.
Själv är jag helt färdig, efter att ha fixat brunch med allt från nybakat bröd, cupcakes till smoothie och american pancakes. Både med och utan gluten, vegetariskt och icke vegetariskt och så lite bubbel på det. Och annat.
Och så kaffe i vår mini-mini-presso. Jag sålde kaffebryggaren lagom till alla kalas. Stupid! Men kaffet smakar bättre då man är desperat!
Efter det blev det middag, lite sömn och idag barnkalas med allt vad det innebär.
 
Jag är inte sugen på mer cupcakes eller browines. Inte på kalas heller. Inte på att dammsuga små strösselbitar. Inte på att hitta hubbabubba bakom toaletten och i sängen. Men det har varit helt fantastiskt underbart! Och allt är städat. Den här mamman somnar snart!
 
Men först detta:
Lite pyssel av masker. Alla vill ju vara katt. I alla fall nästan alla ville vara katt...
Och efter skattjakten blev det vattenkrig. Alltid uppskattat!
Och när festen var över övade vi upp våra "flyga-helikopter-skills!" Bästa presenten från lillebror/storebror. Ja, han där på bilden alltså. Finaste Robin. Som fyller år om några dagar. GAH! Då börjar det om igen. Men jag hinner sova innan.
 
Upp