Minisemester i Tallin

Vilken mysig, grön och fin stad! 
Många sevärdheter. 
Många fåglar.
Vackra parker och grönt! Lite för dyr mat (på torget i gamla staden) och inte världens bästa service där vi var. Tror det är bättre att leta upp mindre ställen. Det fanns många trevliga små restauranger och fik.
Men att promenera runt och njuta av naturen, staden och vädret var underbart!
Charmiga gränder och många gamla hus. Fantastiskt vackert.
Fotografera solnedgången. Obligatoriskt då man är på en båt. 
Njuta av stillheten efter en (eller två) hemsk(a) nätter.
Alltså, kryssningar. Katastrof! Smala vidriga sängar. Luktar illa på rummen. Mattan var blöt efter tidigare gäster. Vill helst inte veta varför. Första natten gungade det fruktansvärt mycket. Man hörde hur vågorna slog emot båten. Verkligen inte trevligt! Jag sov inte många timmar.
Hade däremot tänkt att sova lite mer nästa natt, men då vaknar vi av ett larm vid halv fem, plus att hela båten skakar. Jag ställde mig upp på en gång och skakade på mannen, beredd att fly, men kom sedan ihåg att vi skulle stanna till i Mariehamn en stund. 
Om man ändå tänker skrämma slag på alla med en skakande båt (det lät vidrigt mycket där vi sov) kan man lika gärna gå ut med det i högtalarna. 
Men, det gäller att ta vara på stillheten då den erbjuds och vi lugnade ned oss snabbt. Dottern sov igenom allt och fortsatte att njuta av stillheten på övre däck. Innan alla andra var uppe.
Och solen sken på vägen hem.
Home sweet home. Och känslan då vi kan promenera hem är obeskrivlig. Där bakom gasklockan..
Borta bra, men hemma bäst. I alla fall för det mesta.
 
 
Foton - Around the world (Mina Resor) | |
Upp