4 veckor med PTO och Betty

 
Den osminkade och svettiga sanningen. 
Jag gillar inte att stå framför kameran. (Läs iPhone) Speciellt inte efter ett svettigt benpass och 20 minuter backträning med 15% lutning. Svettigt. Mjölksyra.
 
Svettigt, men inte lika mycket mjölksyra bjöd mina 4 veckor med PTO och Betty på. 
Målet med min träning började vi prata lite om. Och jag har ju egentligen inget mål. Träning är vardag för mig. Lika normalt som att sova, äta, andas. Målet borde alltså vara att förbli frisk och bli starkare, snabbare. Shapa till mig lite till. Men den stora anledningen till att jag tränar är ju faktiskt för att jag tycker att det är väldigt kul.
Min huvudsakliga träning är nog löpning. Till det kommer några pass styrka. Så många jag hinner klämma in. 
 
Vi bestämde oss därför för att byta ut ett styrkepass till ett kettlebellpass. 
 
Det är väldigt smidigt att få passet skickat till sig i en app. Telefonen är mitt redskap. Jag har den med mig överallt. Sover med den under madrassen till och med. I fall man skulle få ett meddelande eller en uppdatering mitt i natten... 
Betty är flexibel och så otroligt duktig. Det känns som om jag har bombat henne med frågor och uppdateringar ibland. Och jag har troligen inte riktigt använt appen som det är tänkt, men det viktigaste (känner jag) är att jag har fått ut något av träningen och det har jag.
Jag har fått upp ögonen för kettlebellträning. Svingen, som i början kändes i ländryggen och axlarna (helt fel teknik alltså) har jag rättat till, tack vare mycket bra coaching från Betty. Clean and Jerk har jag också lärt mig älska. Bland annat. Det finns många övningar jag kommer använda mig av i mina styrkepass framöver. 
 
Jag försöker tänka funktionell träning, balans, smidighet, övningar där jag får bättre styrka i benen och bättrar på löpsteget, undviker skador mm. 
 
Utöver kommunikation med Betty (min coach i PTO) så har jag också fått uppdateringar via mail, från PTO. 
 
Visst, jag kan sakna att inte ha Betty som en fysiskt närvarande PT ibland. Det skulle vara väldigt roligt att träna med henne och att få direkt kritik och pepping då man utför övningarna är så klart riktigt bra. Jag tycker dock att PTO är ett mycket bra alternativ då det är smidigt att ta med sig. Man behöver egentligen inte boka en tid med sin PT. Man är mer flexibel. Det kostar inte lika mycket. Och pepping och coaching har jag verkligen fått massor i alla fall. 
Så pass mycket att jag vill köra en omgång till. Fast lite senare i sommar. Efter min semester och efter att jag har avverkat några bröllop (fotografering).
 
Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så kan jag inte uppdatera i appen på gymmet, då internet inte fungerar. (Man ska ju inte surfa på ett gym, så det är ju egentligen inget problem). Dock kan jag utföra alla övningar utan några som helst problem. 
Uppdateringarna har jag gjort efter passen. 
Och jag har lagt in ett kettlebellpass varje vecka, även några kettlebellövningar vid fler träningstillfällen. 
 
Sammanfattningsvis så rekommenderar jag både PTO och Betty varmt! 
 
Och, som jag sa tidigare så kommer jag fortsätta uppdatera er lite med min träning. Jag har ju halvmaran som mål i år. Än så länge.
 
Så kommer jag självklart uppdatera er med fler bilder i framtiden. Bloggen har vilat lite i år, men snart kommer bröllop, student och annat så till er som vill se fler bilder - håll ut. Även det kommer.
 
Till Betty och PTO - TUSEN TACK! 
Vardag och annat | Betty, Kettlebell, PTO, PTO.nu, Personlig Träning Online, The B-Room, Träning, Träningsapp, Träningsglädje | | 7 kommentarer |
Upp