Världens godaste scones

Jo, det är faktiskt så!
 
Och busenkelt att göra.
 
Sätt ugnen på 250 grader.
 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
 
Sedan tillsätter du:
0.5 dl matolja utan smak eller med mycket neutral smak
ca 250 g vaniljkvarg (Lindahls)
 
Jag rullar sedan små bollar (blir ca 8-10 stycken) och lägger i en stor muffinform. 
 
In i ugnen ca 10 minuter och pudra sedan florsocker över. Servera. 
Jag tycker de är rysligt goda med ekologisk blåbärssås.
 
Bästa lyxfrukosten en söndag. 
 
Gott att äta och dricka | Scones, matolja, olja, scones utan smör, vaniljkvarg, vaniljscones | |
#1 - - Katarina:

Åh, så gott och att du använt vaniljkvarg låter jättegott. Kram

Svar: Supergott! Man får till de roligaste saker då det är slut på något hemma. Inget smör, ingen mjölk. Bara att improvisera.
Kramar
Katarina Ratcliffe

#2 - - Rund är också en form!:

Lät ju hur gott som helst. Scones gör jag ibland, men detta var en ny variant. :-)

Kram M

Svar: Ja, det var ju precis hur gott som helst!
Katarina Ratcliffe

#3 - - Daniela - LittleMissWitty:

Men jisses vilken lyxig frukost! Här blev det mosade ägg på grovt bröd med ketchup. Skulle välja din frukost helt klart!

Svar: Haha! Åh 😉 Ibland måste man lyxa till det lite.
Katarina Ratcliffe

#4 - - fotograferats.blogg.se:

En väldigt snygg frukost också :)

Svar: ❤️
Katarina Ratcliffe

#5 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Ser fantastiskt goda ut!! Ja jösses, det är en folksjukdom nästan. Måga unga tjejer som får sina liv förstörda.

#6 - - Anna-Karin Arvidsson:

Snygga också!

#7 - - Karin FitnessochHälsa :

Har sett dig instagramma om dem en del. De ser ju super goda så jag måste ju prova snart. Får nog bli nästa söndag!

#8 - - Karin FitnessochHälsa :

Idag blev det äntligen av att jag bakade dessa. Goda!

Svar: Men Vad kul. Hoppas de smakade. Söta men goda!
Katarina Ratcliffe

Upp