100 frågor

Första ljuset tänt. Jag har hunnit pynta lite. Eller, vi tar det från början.
Vaknade snarare upp av att mannen prasslade i köket då han tänkte överraska mig med julpyssel/julpynt i går.
Nedan erkännande gör mig skamsen och risken finns ju att ni väljer att inte läsa mina 100 svar efter att ha läst vidare. Eller?
 
Don't get me wrong! Jag älskar överraskningar. Typ som en lagad middag. Levande ljus. Champagne. Spa. Presenter. En resa. Massor av olika "saker". Men det här med inredning och pynt tenderar till att bli en chock i stället för en överraskning. Helt beroende på vem som går loss så klart. Det är ytterst få människor jag skulle släppa lös här hemma. Mija Kinning är en av de få. Min vän Maria Wiberg är en annan. Om det är något som gör mig helt galet stressad så är det skräp och plåttriga saker överallt. Samma sak med för mycket färg eller när färg materialval inte passar ihop. Listan kan göras lång.
 
Elak som jag är (skäms på mig, helt enkelt!!) så släpade jag mig upp, plockade bort allt pynt. Bad om ursäkt då mannen inte såg helt lycklig ut. Gjorde om och gjorde "rätt". Dvs. gjorde på mitt sätt. 
Stjärnorna är på plats och julstämningen börjar infinna sig. Mannen vet ju hur kräsen jag är också, så det var otroligt modigt av honom att ens komma på tanken att pynta. När det finns så mycket annat man kan överraska mig med menar jag... ♥
 
Nu kommer en rolig utmaning från Anna (Trend o Träning)Tack för att du påminner mig om att blogga lite ibland. Inte för att jag har glömt bloggen, men jag får hård-prioritera saker ibland.
 
 1. Hur gammal är du om 5 år? 47 år
 2. Vem tillbringar du helst 2 timmar med idag? Mina barn. Samma svar 24/7.
 3. Hur lång är du? 164.5 - den där halva centimetern är väldigt viktig!
 4. Vilken är den senaste filmen du sett? "The Mask" så sent som i fredags. Råkade fastna i soffan med dottern och den är ju faktiskt så pass rolig att den tål en repris. Annars är det ytterst sällan jag tar mig tid att titta på film.
 5. Vem ringde du senast? Mannen.
 6. Vem ringde dig senast? "Frans-salongen" för en tidsombokning.
 7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Stört ju" från sonen. 
 8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag är verkligen ingen telefonmänniska. Föredrar sms då man kör rakt på sak. Snabbt, effektivt och man kan svara när man har tid. Samtal tar jag hellre IRL.
 9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda.
 10. När såg du senast din mamma? Ooo, så länge sedan att jag inte minns faktiskt.
 11. Vilken ögonfärg har du? Melerade mot det blå hållet.
 12. När vaknade du idag? Jag vaknade 01.30 och låg vaken till 5. Sjukt stressad med hjärtklappning. Började googla diverse sjukdomar. Inte bra. Inte bra! Somnade sedan om och väcktes av ett trevligt samtal klockan 8.
 13. Vilken är din favorit julsång? Det måste bli en pampig sång. Kanske "O helga natt" eller någon pampig fyrstämmig sång framförd av AF. Jag gråter varje gång.
 14. Vilken är din favoritplats? En sandstrand (inte i solen, men minst 30 grader varmt i skuggan) med turkost varmt hav. Oslagbart.
 15. Vilken plats föredrar du minst? Tunnelbanan. Eller pendeltåget också för den delen. Enough said!
 16. Var tror du att du befinner dig om 10 år? Alltså, jag vill verkligen vara farmor då! (Hör ni det söner!) Helst i ett beach style house nära vattnet och med massa småttingar som jag får gosa med ibland. Allt är möjligt försöker jag intala mig själv.
 17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mörkret och att det låg någon under sängen som ville rycka tag i mina fötter om jag klev ner.
 18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Då jag hittade en gammal video från en julafton och Josefine som fått ett trumset i julklapp. Julefriden infann sig liksom inte om man säger så. 
 19. Hur stor är din säng? 180 cm och helt underbar (nyköppt)
 20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och.
 21. Sover du med eller utan kläder på dig? Sporttop och trosor. Bästa "sovkläderna".
 22. Hur många kuddar har du i sängen? Fem, men kastar ner tre innan jag lägger mig.
 23. Hur många landskap har du bott i? Tre.
 24. Vilka städer har du bott i? Stockholm (Östermalm, Haninge, Norrtälje, Åkersberga, Bagarmossen, Huddinge, Farsta), Uppsala, Örebro. Har bott på så många ställen att det börjar bli jobbigt att minnas faktiskt...
 25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor. Jag har alltid kalla fötter, oavsett årstid.
 26. Är du social? Ja, extremt! Men har också ett stort behov av återhämtning, helt ensam.
 27. Vilken är din favoritglass? Mjukglass en sommardag, eller yoghurtglass naturell eller vanilj. Utan massa skit till. (Jag är faktiskt inte en glassmänniska alls längre, vilket kanske är tur då jag har fri tillgång till glass på jobbet.)
 28. Vilken är din favoritefterrätt? Jag tillhör skaran som hellre äter förrätt och varmrätt, men måste jag välja efterrätt så får det bli champagnesorbet eller tryffel med en dubbel espresso. Kanske ost, kex och vin. Helst inte så sött. 
 29. Tycker du om kinamat? Nej, faktiskt inte alls. Asiatisk mat är absolut bäst i världen, men just kinamat är inte inkluderat.
 30. Tycker du om kaffe? Helt chokerande svar för de som känner mig - i de flesta fall NEJ! Jag är så himla kräsen. Måste vara fin kvalitet. Espresso helst. Kort och stark. Det andra rävgiftet dricker jag för att jag är beroende, men tycker egentligen att det smakar blä. 
 31. Vad dricker du till frukost? Rävgift (kaffe som kunde varit godare), vatten och ibland färskpressad juice. Aldrig och verkligen aldrig juice från koncentrat. Smakar ockå skit på ren svenska.
 32. Sover du på någon särkild sida? Höger.
 33. Kan du spela poker? Nej! Den enda gången jag verkligen spelat poker var med mitt ex och ett annat par. Vi kom fram till att männen skulle ta en shot varje gång paret förlorade. Jag har nog aldrig sett mitt ex så fruktansvärt full. Så här i efterhand kan jag ifrågasätta mitt omdöme. Han hade ju kunnat dö i alkoholförgiftning, men jag kan alltså inte spela poker.
 34. Tycker du om att mysa/kela? Jag är som en katt. Kelar på mina villkor...
 35. Är du en beroendemänniska? Ja och nej. Gör man saker tillräckligt ofta/mycket så kan det bli ett beroende. Kaffe och träning är mina största laster. Jag är inte så duktig att jag kör koffeinfritt, men jag kan tillåta mig att inte träna ibland. Eller att äta skräpmat för att balansera mina "nyttigheter". Jag är annars väldigt flexibel och gillar inte inrutade vanor osv.
 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, faktiskt flera.
 37. Vill du ha barn? Nej, nu räcker det verkligen! Med tre stora söner och en liten prinsessa hoppas jag på många barnbarn istället. Jag älskar barn, men har gjort mitt i den här världen.
 38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska absolut, då min man är från England. Skulle vilja skryta med min skoltyska, men jag klarade mig inte så vidare bra med den då jag arbetade i Tyskland.
 39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, några gånger till och med. Dels då jag skulle föda mina tvillingar för många år sedan. Förlossningen kom igång sju veckor för tidigt och det blev rätt bråttom. Har åkt in med en son som fick en penna genom foten och en annan son som ringde mig klockan 1 på natten då han hade problem med hjärtat. Den ambulanskvinnan gjorde ett fantastiskt jobb med en något stressad och gråtande mamma. (Sonen mådde bättre än mamman om man säger så.) Sedan har jag faktiskt jobbat inom vården och åkt ambulans av andra anledningar.
 40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet.
 41. Vad spenderar du helst pengar på? Barnen, inredning, saker till min kamera (elektronik), resor. Utan rangordning, fancy mat.
 42. Äger du dyrbara smycken? Vigselringarna och mina klockor. (Allt är relativt, men vissa skulle kanske tycka det är dyrt. Egentligen tycker jag inte det.)
 43. Vilket är ditt favoritprogram på TV? Jag är ingen TV-människa. Kan inte uttala mig.
 44. Kan du rulla med tungan? Ja.
 45. Vem är den roligaste människan du känner? Ja, men det får nog bli Thomas, mitt ex. Det går liksom inte att inte skratta åt honom eller med honom. Han är en av de få som ger mig träningsvärk i magen av enbart skratt. Eller ont i mungiporna. På riktigt.
 46. Sover du med gosedjur? Nej.
 47. Vad har du för ringsignal? Jag vet faktiskt inte. 
 48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja. Alla mina barn har fått bära en del av dessa.
 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Ett utskick om "Womans Health Half Marathon". Finns lite röd text på lappen.
 50. Flirtar du mycket? Jag tycker inte det, men frågar du andra så tycker de nog att jag är rätt flirtig, med glimten i ögat. För jag tycker aldrig jag flirtar som sagt var.
 51. Kan du byta olja på bilen? Vi har inte bil längre så jag skulle nog få fundera lite om jag blev tvungen att göra det. 
 52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Ja, 5 dagar innan prövotiden var ute körde jag väldigt mycket för fort på en 30- eller 50-väg. Minns inte. Väldigt snälla poliser resulterade "bara" i en kraftig böter. (På tal om flirta alltså)
 53. Vilken var den senaste boken du läste? Jag är helt enkelt kass på att läsa böcker. Tar mig inte den tiden. Minns inte, är mitt svar.
 54. Läser du dagstidningen? Nej, men jag kollar nyheter i appar.
 55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
 56. Dansar du i bilen? Nej, men jag sjunger gärna.
 57. Vilken radiostation lystnade du till senast? Blir bara spotify eller podcasts här hemma. Radio kan jag lyssna på om vi hyr bil.
 58. Vad var det senaste du krafsade ned på ett papper? En slingrig krumelur för att testa en penna.
 59. När var du i kyrkan senast? I somras då jag fotograferade ett bröllop.
 60. Vem var din favoritlärare i högstadiet? Det var nog min historia- och samhällskunskapslärare. Inspirerande och himla go människa helt enkelt.
 61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? En vecka med min man. Vår första semester. En bilsemester i Norge. Helt fantastiskt. Om man bortser från just campandet då...
 62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Det här låter helt galet, men min städerska (helt vitt, helt lagligt) som kackade på klockan 8 i morse, innan hon började jobba med en hel påse full av färdiglagad mat. Fantastiskt gott och så mycket att det räcker till en stor bjudning! Hon kom sedan tillbaka klockan 1 med en jättefin julblomma. "Den är vit, för jag vet att du gillar vitt. Jag tycker om dig Katarina" sa hon. Det är kärlek och gjorde mig djupt rörd!
 63. Vad lyssnar du på just nu? Coldplay and "Fix You"
 64. Har du varit med i tidningen? Ja, några gånger. Antingen i träningssammanhang då jag jobbade som instruktör eller då jag sjöng för en herrans massa år sedan.
 65. Vad är det konstigaste du har ätit? Definitivt en hel jätteräka. Jag började med huvudet som jag skulle ha tagit bort. Fruktansvärt äckligt! Några frågor på det? Kanske också då jag skulle bjuda min nuvarande man på hallon från skogen och han kastade dessa på marken, helt skräckslagen. Han hade blivit tillsagd att inte äta röda bär. Jag blev sjukt irriterad och plockade upp ett gäng myror som jag käkade upp. "In this country we even eat the ants".... Jag ljuger inte om jag säger att det var andra dagen han såg mig och egentligen vår första dejt.
 66. Vem såg dig naken senast? Mannen eller dottern. Hoppas verkligen att lägenheten är så insynsskyddad som jag inbillar mig...
 67. Vad är det för färg på din tandborste? Vit och rosa. 
 68. Hur imponerar man på dig? När man vågar stå upp för den man är och respektera sig själv och sin omgivning. Enkelt förklarat. Personer som verkligen imponerar på mig är sådana som står för sunda ideal och värderingar. Värdesätter livet och inte materiella ting bara. De som vågar vara stolta över "lite" och inte bara prestation eller pengar. De som vågar sticka ut och gå emot strömmen ibland. Eller de som har ett enormt driv och lyckas med saker som egentligen är "omöjligt".
 69. Vem ringer du då du är arg/ledsen? Min man eller mina stora söner. Vill jag prata riktigt djupa saker pratar jag nog helst med mina söner.
 70. Har du någon piercing? Ja, i tre i varje öra och tidigare i naveln. (Använder sällan örhängen dock och skulle aldrig få för mig att använda mer än ett i varje öra.)
 71. Din största vinst? Min familj.
 72. Civilstånd? Gift.
 73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Mailen, pinterest, hemnet, bloglovin och mina favoritbloggar.
 74. Är du fåfäng? Ja, egentligen på tok för mycket! Så där så jag skäms om jag inte sminkar mig om jag ska gå ner i tvättstugan eller hämta posten. Går jag utanför lägenheten drar jag ner en mössa så långt ner att man knappt ser ansiktet.
 75. Ångrar du något du har gjort? Ja, en del saker får man lära sig att leva med. Man kan inte ta tillbaka tiden, men jag önskar att jag kunde få det ogjort.
 76. Hur gammal är din pappa? 70 år.
 77. Vilket är ditt drömjobb? Polis. Fotograf. Arbeta med männskliga rättigheter på något sätt. 
 78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra, men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Ganska mycket. Livet blir inte alltid som man har tänkt sig och senaste 11 åren har jag fått tänka om helt. Jag får jobba med detta varje dag och lära mig att värdesätta det jag har.
 79. Vad har du haft för husdjur? Undulat, nymfparakit, papegoja, mus, marsvin, katt, kanin, hund.
 80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? • Jag steriliserade mig efter min yngsta son (nu 22 år gammal) så min dotter kom till genom IVF. Livets efterrätt! • Jag har byggt ett hus. • Jag har bott tre månader på hotell i centrala Stockholm.
 81. Svär du ofta? Nej.
 82. Sverige när det är som bäst? När solen skiner och det är minst 15 grader, gärna varmare. Allt annat går bort.
 83. Kan du åka slalom? Jag har faktiskt inte åkt slalom på 22 år, så svaret är troligen nej. Jag var duktig, men det lär inte bara vara att hoppa i ett par pjäxor om man säger så.
 84. Vad har du ätit idag? Ouch, två kanelbullar, en D-vitamintablett och två glas juice, en tomtelatte. Inte så bra med andra ord... 
 85. Vad har du för utbildning? Undersköterska/Mentalskötare, Ekonom, Digital bildbehandling (kurs på högskola). Diverse kurser inom idrott - basketdomare, spinninginstruktör, bodypumpinstruktör, en herrans massa kurser - mer eller mindre långa - interna utbildningar jag har gjort i jobbet.
 86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Hjärnan.
 87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Egentligen så oväsentligt, men magen. Detta då jag som en mycket ung mamma gjorde kejsarsnitt. Har aldrig kommit över det faktum att min mage ändrade form, men jag jobbar på att acceptera den. Tänker hela tiden att jag inte kan spendera resten av livet åt att vara förbannad över magen, men ändå gör jag det. Precis varenda dag. Helt sjukt!
 88. Vilken är din bästa egenskap? Omtänksam.
 89. Vilken är din sämsta egenskap? Fruktansvärt envis (som också är mycket bra, men det kan bli mindre bra också).
 90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Otroligt svår fråga. Moder Teresa är en. Martin Luther King en annan. Det är nästan omöjligt att komma på bara två.
 91. Saknar du något? Massor, men inget livsnödvändigt.
 92. Är det viktigt för dig att fira födelsedagar? Inte för själva firandets skull, men för att få träffa nära och kära. Presenter är inte alls lika viktigt.
 93. Vad gör dig ledsen? Falskhet, oärlighet, girighet. När människor behandlas illa/orättvist.
 94. Vad gör dig glad? När jag har min familj omkring mig.
 95. Har du varit gift eller förlovad? Japp, två gånger. 
 96. Vad ska du göra i helgen? Baka med mina söner.
 97. Vad är det knasigaste du har gjort? Då jag skämtsamt bad min nuvarande man (som jag inte alls kände) hälsa på mig (han bodde i England) och han tog mig på orden, bokade en biljett och kom. På den vägen är det.
 98. Vad har du för laster? Saltlakrits. Alltså sådant pulver som bränner hål på tungan och ger sår i gommen om man inte slutar äta det.
 99. Vem är din förebild? Det är nog jag själv nu för tiden. 
 100. Vad ska du göra när du har svarat klart på alla frågor? Äta.
 
Några frågor på det? ;)
Vardag och annat | |
#1 - - Lillian:

Vad roligt att läsa! :-)

Svar: Vad roligt att du orkade läsa. Försöker komma ikapp lite annat nu. 😉
Katarina Ratcliffe

Upp