Då pratar vi lite träning igen - den här gången personlig träning och PTO

För så här är det. Då jag inte jobbar, fotograferar, äter eller sover så tränar jag. Ungefär.
 
Efter att ha blivit tvingad till en paus från träningen är jag nu på banan igen och det känns riktigt bra. Så där riktigt 100% bra!

Alla fantastiska fördelar som också kommer med träning. Det tog inte många dagar för mig att bli hooked igen. I början var det väldigt mycket fokus på kondition, men runt jul började jag köra styrka igen. På ett nytt sätt.
 
Eftersom jag helt har slutat som instruktör (efter 14 års instruerande - jag blev tvungen att räkna efter och kom på att det faktiskt har gått rätt många år) så kände jag att jag måste hitta något annat spännande på gymmet. Något jag faktiskt inte testat innan. 
Löpningen går bra. Styrketräningen går bra. Visst. Men jag saknar något.
 
Jag fick chansen att testa PTO och helt fantastiska Betty. Betty som också driver The B-ROOM.
I veckan körde jag första passet Kettlebell, efter instruktioner i PTO appen.
Så smidigt!
Man laddar ner en app där man får nya pass, man uppdaterar sin träning och resultat och får coaching av sin PT. Appen är väldigt smidig och det är enkelt att uppdatera vad man gör. Det plingar också till i telefonen om Betty har uppdaterat något till mig.
Det funkar inte riktigt att använda appen fullt ut på gymmet då internet nästan är obefintligt där. Jag kan inte kolla på övningarna eller uppdatera i nutid då jag tränar. 
Superfantastiska och coola (alltså Betty är verkligen bra) Betty spelade då in en personlig video och skickade till mig, där hon visade mig övningarna noga. 
Här kan du läsa lite mer och förstå att det är väldigt viktigt att man gör rätt. 
 
Jag som tyckte att jag hade stenkoll på svingen vid första passet insåg att jag inte gjort många rätt. 
(Jag kör alltså Kettlebellträning, 4 veckor, Nybörjare. Detta finns att köpa på PTO.)
Betty går noga igenom tekniken och vad man ska tänka på vid varje övning. 
Jag är verkligen imponerad över tiden hon tar för att svara på mina frågor och att spela in personliga meddelanden (meddelanden & videos). Det känns väldigt exklusivt.
 
Idag körde jag mitt andra kettlebellspass någonsin och det kändes bättre (mycket bättre) än det första. Jag slipade på tekniken och kände att jag hittade ett bra flow i rörelserna.
 
Ett väldigt skönt komplement till all löpträning som jag kör. För visst hinner jag med massor av det också, men jag har verkligen insett att det behövs massa styrka också, för att inte slita ut sig. 
 
Valkarna börjar komma tillbaka i händerna och jag mår riktigt gott! Jag är nästan lite sugen på att flytta ner till Växjö bara för att få träna med Betty. Men bara lite...
 
Vill du få lite push på vägen med din träning tycker jag att du ska klicka in i PTO och läsa lite.
Foton - Mobilbilder, Vardag och annat | |
#1 - - Betty - the B-ROOM:

Tack för dina fina ord Katarina. Riktigt kul att jobba med dig och du är alltid välkommen till Växjö ... vem vet, du kanske till och med vill flytta ner efter våra fyra veckor.

#2 - - Rund är också en form!:

Härligt! :-)
Det gymmet jag bytte till har (faktiskt?!) inga kettlebell, men det är säkerligen viktigt att lära sig helt rätt teknik!

#3 - - Katarina:

Härligt! Jag gillar också träning med kettlebells och så löpning förstås. Kram fina du!

#4 - - Lillian:

Härligt att komma igång igen. Och visst måste man tycka att det är kul annars håller det ju inte i längden.
Det är lite det som är så kul med att göra Halvklassikern, det blir en sådan variation och jag tror inte riktigt att man hinner tröttna. Snarare tvärtom, man kanske måste släppa något för att hinna allt! Just nu funderar jag på att köpa rullskidor eftersom det var så roligt med skidor. Fast jag har ju mer än fullt upp med cykling och simning som står på klassikerschemat nu. Och just det, en varv ska ju springas i samma veva... :-)

#5 - - Felicia Karlström:

Grym du är! =) Kram på dig!

Svar: Tack fina och kram tillbaka
Katarina Ratcliffe

#6 - - Carro:

Härligt att du har kommit igång igen, träning är ju så underbart :)!

Svar: Ja, träning är ju det bästa som finns. Jobbigt när man av olika orsaker inte får och kan träna.
Katarina Ratcliffe

#7 - - Sofia:

Vad grymt smidigt det låter! Och heja dig. Vad glad jag blir att du är tillbaka, jag vet vad det där med träning ger. ;)

Svar: Stört skönt! Ska köra PT nu. Vidrigt och underbart.
Katarina Ratcliffe

Upp